Secretarul General al ONU trage un semnal de alarmă și vorbește despre inegalități

Secretarul General al ONU trage un semnal de alarmă și vorbește despre inegalități

Cu ocazia Zilei Internaționale Nelson Mandela, Secretarul General al ONU, António Guterres, a ținut un discurs despre problemele lumii, care poate fi găsit pe youtube.

Guterres și-a început discursul vorbind despre viața lui Nelson Mandela și lupta acestuia împotriva inegalităților, pentru ca mai apoi să aducă în vedere potențialele soluții pentru rezolvarea inegalităților care ne pot „distruge economiile și societățile”. Potrivit Secretarului General al ONU, pandemia de Covid-19 a scos în evidență problemele societății și a adâncit inegalitățile.

António Guterres a vorbit despre educație, îmbunătățirea lumii prin folosirea tehnologiei și asigurarea drepturilor oamenilor încă de la naștere. 

„Nivele ridicate de inegalitate sunt asociate cu instabilitate economică, corupție, crize financiare, infracționalitate ridicată și o sănătate fizică și mentală precară.”,  a spus Secretarul General al ONU.

Sursa: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2020/07/18/video-ziua-internationala-nelson-mandela-secretarul-general-al-onu-avertizeaza-asupra-pericolului-inegalitatilor--542436

  • Postat: 18 iulie 2020 ora 20:31
  • Modificat: 18 iulie 2020 ora 20:31
  • Actualitate 228