Regizorul Cristi Puiu: Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii,..., nu să ne trateze ca pe niște vite

Regizorul Cristi Puiu: Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii,..., nu să ne trateze ca pe niște vite

Vineri noaptea, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), regizorul Cristi Puiu, a făcut mai multe declarații împotriva purtării măștii. Regizorul își prezenta noul său film, „Malmkrog”, care a fost deja difuzat în Franța.

„Filmul a ieșit în Franța, în săli de cinema, fără distanțare socială și fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Și ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste. ”, a declarat Cristi Puiu în fața spectatorilor.

„Să stați cu masca pe față să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman. Și eu vă rog să plecați atunci când ați simțit că trebuie să ieșiți, că nu mai suportați, să plecați, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteți aici și vă uitați la un film azi, este pentru că au existat niște oameni indisciplinați în România în decembrie '89 și care au zis „Nu” dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite.”, a mai spus regizorul, care a fost aplaudat la finalul discursului său.

Aflat în direct la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor-Popescu l-a criticat dur pe regizor pentru poziția sa.

Sursa: https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/film/cristi-puiu-discurs-anti-masca-la-tiff-sa-stati-cu-masca-pe-fata-sa-va-uitati-la-un-film-de-200-de-minute-este-inuman-1350065

  • Postat: 08 august 2020 ora 18:25
  • Modificat: 08 august 2020 ora 18:25
  • Actualitate 185