Primul start-up IT făcut de un buhușean - Investiții de sute de mii de euro

Primul start-up IT făcut de un buhușean - Investiții de sute de mii de euro

Orașul Buhuși nu este unul recunoscut pentru activitatea sa din domeniul IT, dar chiar și așa se poate lăuda cu performanțele din domeniu realizate de unul dintre tinerii pe care i-a crescut.

Cosmin Doroftei a început să se ocupe de programare încă de mic, iar când era la liceu deja își câștiga existența din asta. Anul trecut acesta a reușit performanța de a deveni fondatorul primului start-up IT făcut de un buhușean. Pentru cei care nu cunosc termenul, un start-up nu este altceva decât o firmă nou înființată, dar care urmează anumite principii moderne de organizare și de lucru, termenul fiind unul folosit extrem de des atunci când vine vorba de industria IT. Business-ul creat de Cosmin se numește Splash și are la bază o aplicație mobilă care permite închirierea de trotinete electrice pe teritoriul orașului București. Potrivit start-up.ro finanțarea inițială a proiectului a fost de 500.000 de euro, iar ideea proiectului i-a venit după ce a călătorit în California, unde a vizitat giganții din Silicon Valley.

Tânărul buhușean spune că trotinetele sunt construite special pentru această activitate și că are trotinetele cu cea mai mare autonomie a bateriei de pe piață locală, acestea oferind de altfel și mai mult confort, pe lângă design-ul inedit, care poate fi observat imediat.

Cei care doresc să afle mai multe despre acest start-up sau doresc să încerce aplicația pot intra pe https://ridesplash.com.

  • Postat: 28 iunie 2020 ora 13:47
  • Modificat: 28 iunie 2020 ora 13:47
  • Economie 1771