Nae Butuc: Dragostea pentru fotbalul de calitate m-a făcut să reînființez echipa emblematică a orașului

Nae Butuc: Dragostea pentru fotbalul de calitate m-a făcut să reînființez echipa emblematică a orașului

Una dintre cele mai active persoane pe plan local, în domeniul sportului, este Nae Butuc. Cu fonduri puține și un sprijin limitat, el a reușit să readucă la viața, cel puțin la nivel de copii, echipa care umplea pe vremuri stadionul orașului. Din păcate, situația la echipă nu este tocmai roz, din cauza lipsurilor financiare. Suma necesară pentru susținerea echipei nu ar fi una extrem de mare, însă într-un oraș în care majoritatea cetățenilor au venituri limitate și autoritățile au alte preocupări, banii pot fi greu de obținut, mai ales când vorbim de un proiect care se adresează copiilor din familii defavorizate, cum este cel pornit de Nae.

Buhuși Online a realizat un scurt interviu cu Nae Butuc, în care am discutat cu acesta despre echipa sa de suflet:

BO: Ce v-a inspirat și motivat să porniți acest proiect?
Nae Butuc: Eu am fost ultimul Președinte al Textilei.  La vârsta de 9 ani tatăl meu m-a dus la Piticii Textilei. Mi-a plăcut  și am rămas. După ani și ani am ajuns Președinte. Dragostea pentru fotbalul de calitate m-a făcut să reînființez echipa emblematică a orașului.

BO: De câți copii se ocupă Textila în acest moment și câte grupe de vârstă aveți?
Nae Butuc: Textila în acest moment are circa 40 de copii împărțiți în două grupe de vârstă.

BO: Care este situația financiară a echipei?
Nae Butuc: Situația financiară este critică. În prezent echipa este susținută din ajutoarele foștilor componenți care au activat. Domnul Buzilă ne ajută în măsura posibilităților și contribui și eu din banii proprii.

BO: La ce nivel este implicarea în sport a autorităților locale și a mediului de afaceri din Buhuși?
Nae Butuc: Clubul este al meu. Primăria ne ajuta cu transport pe linia copiilor și atât. Când se poate, când nu închiriez de la nea Matei.

BO: Când credeți că va mai avea orașul Buhuși o echipă de fotbal de seniori care să poată juca constant la nivelul Ligii a 3-a?
Nae Butuc: Liga 3 niciodată.  Pentru că Buhușiul nu are teren și banii necesari. Singurul care poate face ceva este domnul Teslaru.

BO: Ce obiective ați stabilit pentru viitorul echipei? Cum vedeți situația peste 5 sau 10 ani?
Nae Butuc: Sa dea Domnul sa trăiesc încă 5 sau 10 ani. Viitorul este în ceață pentru că și mâine mă pot desființa din lipsa banilor. Păcat. Aici am ajuns. Eu vreau  fotbal de calitate pe criterii profesionale. Din păcate nu avem o bază sportivă bine pusă la punct.

  • Postat: 19 iulie 2020 ora 18:39
  • Modificat: 19 iulie 2020 ora 18:39
  • Sport 1076