Italia în genunchi: regiuni întregi în carantină, economia în cădere liberă și revolte în închisori

Italia în genunchi: regiuni întregi în carantină, economia în cădere liberă și revolte în închisori

463 de morți și 9172 de cazuri de COVID-19 - acesta este bilanțul de până acum, din Italia. Școli, universități și o bună parte din restaurante, magazine și baruri închise, o cădere de 11 procente înregistrată la Bursa din Milano și multă isterie și nesiguranță în rândul cetățenilor. Nordul Italiei este blocat, iar oricine persoană care reușește să plece de acolo în altă regiune ajunge automat în carantină.

Pe lângă problemele cauzate virusul care a băgat spaima în toate țările, Italia s-a mai confruntat și cu o altă problemă: deținuții din închisori au decis să pornească revolte în mai multe regiuni din Italia, fiind susținuți și încurajați de rudele adunate în fața închisorilor. Mai mulți deținuți au murit în urma conflictelor și zeci de încarcerați au reușit să evadeze, fiind la ora acutală căutați de autorități.

Universitatea Johns Hopkins a lansat o aplicație unde cei interesați pot vedea situația cazurilor de COVID-19, care poate accesată la această adresă https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Noaptea trecută autoritățile din România au decis oprirea zborurilor și călătoriilor dinspre și spre Italia.


Foto: ilmessaggero.it

  • Postat: 09 martie 2020 ora 21:02
  • Modificat: 09 martie 2020 ora 21:17
  • Externe 113