Drept la replică - ‎Constantin Poiană, managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși

Drept la replică - ‎Constantin Poiană, managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși

Ca urmare a articolului publicat de noi, ”Dezinformare, transparență îndoielnică și amatorism la conducerea Spitalului din Buhuși”, managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși ne-a trimis părerea sa în legătură cu situația actuală, pe care o vom publica în acest articol, după câteva precizări.

Deși am fost acuzați că am dori să denigrăm, trebuie să menționăm că scopul articolului nu a fost acela de a denigra și drept dovadă salutăm comunicatul de astăzi al spitalului, care oferă informații mult mai bine structurate cu privire la situația provocată de Covid-19.

În privința asociației care gestionează donațiile, atât timp cât spitalul, instituție publică, solicită donații către această asociație, ni se pare normal ca informațiile să fie făcute publice pe facebook sau un site, la fel cum sunt cerute în mod public și donațiile. Dacă era o asociație care solicita bani în nume propriu, fără ca spitalul să solicite nimic, atunci acest lucru nu ar fi fost necesar.

În legătură cu solicitarea pentru implicarea primarilor din vecinătate, deși primarii au răspuns cu donații, nu a fost cel mai fericit mod de a cere sprijin.

Acestea fiind spuse, publicăm mai departe textul integral, trimis în mod public, de domnul Constantin Poiană către publicația noastră.

Drept la replica

Am luat act , cu surprindere, de articolul scris de dumneavoastra in publicatia on line pe care o administrati ! Va rog sa acceptati acest drept la replica pentru a lamuri anumite aspecte .

Dezinformare, nu, in nici un caz. Informam transparent si atat cat ne permite legislatia in stare de urgenta , nu se poate da numele si numarul de persoane infectate , dar echipa de management al spitalului a informat tot timpul ca exista persoane infectate atat din Buhusi cat si din localitatile invecinate .

Ne doream si noi sa informam cu punct si virgula , dar nu putem incalca legea , informam insa despre numarul de testari, vindecari, pacienti internati , confirmati si suspiciuni .

Nu au fost certati primarii din localitatile invecinate, dimpotriva, a fost un apel la sprijin si ajutor . Drept dovada, multi dintre ei au raspuns acestui apel si au sprijinit spitalul in aceste momente nu tocmai usoare , atat pentru noi cat si pentru intregul sistem sanitar .

Asociatia „Prietenii Spitalului Buhusi" este o organizatie non profit, cu statut si conducere proprie iar daca doriti sa aflati informatii despre sumele donate catre asociatie, directionarea acestora , achizitiile facute , o puteti face printr-o simpla solicitare catre conducerea acesteia .

Da, am montat centrale termice, de fapt ma ocupam de autorizarea si punerea in functie a acestora , dar nu puteam sa ma limitez la atat , dadeam si o mana de ajutor pentru ca asa am considerat ca este normal . In acelasi timp va fac cunoscut faptul ca aceasta activitate era part time , dupa orele de program.

Sunt de peste 30 de ani in sistemul sanitar, am plecat de jos si nu imi este rusine , sunt de multi ani evaluator de servicii de sanatate al Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate , am participat la acreditarea unor spitale mari din tara , am fost foarte multi ani manager de calitate in Spitalul Buhusi !

Nu am fost numit politic pe postul de manager, am sustinut un examen unde am avut doi contracandidati , unul dintre ei fost manager .

Nu am facut si nu voi face politica, departe de mine acest gand. Ca atare, doresc sa nu fiu antrenat in jocuri si lupte politice.

Impreuna cu echipa de management , putem sa va aducem la cunostinta cateva dintre realizarile noastre, daca asta conteaza:

Atragerea de medici, peste 16 la numar, pe specialitatile deficitare si pe structurile nou infiintate .

Dotarea cu aparatura si echipamente medicale , peste 3,5 milioane de lei in ultimul an .

Demararea unor proiecte cu finantare nerambursabila , finantare de la Ministerul Sanatatii si alte institutii ale statului .

Acreditarea spitalului ca si formator de rezidenti, singurul spital de rang orasenesc autorizat de Ministerul Sanatatii .

Scoaterea spitalului din Master Planul de servicii de sanatate , spitalul risca sa fie inchis , acum figureaza ca si institutie sanitara cu paturi.

Reabilitarea mai multor structuri , continuarea investitiilor in cresterea calitatii conditiilor hoteliere si a calitatii actului medical .

Daca este nevoie pot continua , acesta este rolul nostru !

Ca si incheiere , suntem singura institutie sanitara din judet care nu are sectii inchise in perioada de pandemie, asta pana in acest moment .

Consider ca inainte de a iesi cu afirmatii denigratoare la adresa unei institutii si persoane , putem comunica . Drept dovada a transparentei mele , va fac public numarul de telefon.

Cu respect,
Constantin POIANA

Foto: facebook

  • Postat: 03 mai 2020 ora 09:19
  • Modificat: 03 mai 2020 ora 14:55
  • Actualitate 1884