Dacian Cioloș - mesaj pentru românii din diaspora

Dacian Cioloș - mesaj pentru românii din diaspora

Joi, Dacian Cioloș, fostul premier și comisar european, a publicat un mesaj de susținere pentru românii din diaspora. Mesajul vine pe fondul crizei cauzate de COVID-19, criză care a provocat întoarcea în țară a mii de români aflați la muncă în alte state.

„Văd reacții prin care sunt judecați mulți cetățeni români din diaspora pentru că se întorc acasă.

Vreau să le spun românilor din Italia în primul rând, dar și celor din alte state în care sunt puși la grea încercare de restrângerea activităților și libertății de mișcare, că ne gândim la ei, că îi simțim ai noștri. Și că le înțelegem pe deplin temerile, dar și impulsul de a veni acasă în aceste condiții complicate cu care nu ne-am mai confruntat niciodată.

Cei care acum dau mesaje de ură și dezbinare au făcut-o și în campanii electorale, și pe 10 august și, din păcate, nu mai avem mare lucru de așteptat de la ei.
Ura și dezbinarea au fost "viruși" sociali peste care am trecut de mai multe ori și ne-am dezvoltat anticorpi. Așa vom face și acum dacă suntem uniți, înțelegători, dar și responsabili.

Nimeni nu poate opri un concetățean să vină acasă. România este a tuturor cetățenilor români, a celor cu rădăcini aici, dar și responsabilitatea pentru semenii noștri este a tuturor și a fiecăruia în parte.

Îi rog pe toți cei care se întorc să nu accepte șmecheria, ipocrizia, nepăsarea. Să respecte toate regulile autorităților atunci când ajung la graniță, să aibă răbdare și să fie responsabili. Doar așa vom trece împreună și peste aceste momente dificile, fără să ne lăsăm conduși de dezbinare, ură și vanitate.”, a scris fondatorul Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate, Dacian Cioloș, într-o postare pe contul său de facebook.

Foto: facebook

  • Postat: 12 martie 2020 ora 15:09
  • Modificat: 12 martie 2020 ora 15:09
  • Politică 98