Cum a provocat coronavirus cel mare experiment de smart working

Cum a provocat coronavirus cel mare experiment de smart working

Pentru cei care nu cunosc, „smart working-ul” este un nou mod de a lucra folosind tehnologii de ultimă oră pentru creșterea performanței și a satisfacției obținute la locul de muncă. Ce legătură are asta cu virusul care terorizează planeta în aceste zile? Ei bine, răspunsul este unul destul de simplu: Date fiind restricțiile impuse de statul italian din cauza CoV-19, companiile, mai precis cele din nordul Italiei, unde se află orașe precum Milano și Torino, s-au văzut nevoite să apeleze la smart working pentru a evita răspândirea virusului. Ce înseamnă asta mai precis? Muncitorii, mai ales cei din vânzări și industria IT, dar și din alte sectoare, au avut șansa de a lucra de acasă, fără a mai fi nevoiți să piardă timp în trafic pentru a ajunge la locul de muncă, fără să mai fie nevoiți să treacă prin sau să stea în locuri aglomerate și poate cel mai important fără a fi nevoiți să părăsească confortul propriei case.

Companiile au pus la dispoziția angajaților laptop-uri, telefoane și servicii VPN pentru ca  angajații să se poată conecta la rețelele securizate și a început marele „experiment”.
 
Cu siguranță angajații pot fi mult mai fericiți și eficienți atunci când se folosește smart working-ul, însă trebuie să ne punem o întrebare: Sunt managerii pregătiți emoțional pentru a putea avea încredere în angajați, pentru ca modelul să se poată perpetua și extinde în alte zone ale globului? Puțin probabil și poate nu ar strica o intervenție legislativă a statului, date fiind statisticile din nordul Italiei, care arată o scădere atât a traficului auto, cât și a poluării.

Foto: nettowork.it

  • Postat: 01 martie 2020 ora 10:40
  • Modificat: 01 martie 2020 ora 10:40
  • Economie 122