Cercetătorii din America și Canada studiază impactul crizei Covid asupra sănătății mentale a copiilor

Cercetătorii din America și Canada studiază impactul crizei Covid asupra sănătății mentale a copiilor

Dincolo de efectele importante asupra economiei și sănătății fizice, criza provocată de Covid-19 a lăsat cu siguranță urme asupra sănătății mentale a populației. O categorie vulnerabilă din acest punct de vedere este reprezentată de copii, care au o percepție ușor diferită a evenimentelor care se petrec în jurul lor.

Două studii, unul în Toronto, Canada, și altul în Baltimore, SUA, vor monitoriza emoțiile și comportamentele copiilor și adolescenților pe durata acestei pandemii. Rezultatele studiilor ar putea ajuta la realizarea unei gestionări mai bune a situații în cazul unor crize viitoare.

Un sondaj făcut în Canada arată că 56% dintre părinți consideră că sănătatea mentală a copiilor lor s-a înrăutățit în această perioadă.

„Este important să validați fricile copiilor, ascultați-i și asigurați-vă că vorbiți la nivelul vârstei lor. Dacă au întrebări, răspundeți sincer și nu împărtășiți alte informații dincolo de ce au întrebat ei.”, spune psihiatrul pentru tineri Dr. Rachel Mitchell de la Centrul pentru Științele Sănătății Sunnybrook din Toronto, care mai recomandă să nu ascundeți știrile de cei mici, dar să le oferiți o expunere limitată la acestea.

Surse:
https://www.sciencemag.org/news/2020/04/children-pandemic-how-will-kids-be-shaped-coronavirus-crisis
https://www.cbc.ca/news/health/covid-19-coronavirus-kids-1.5495831
https://globalnews.ca/news/6852267/quebec-poll-coronavirus-children-mental-health/

  • Postat: 05 mai 2020 ora 14:33
  • Modificat: 05 mai 2020 ora 14:33
  • Știință 250