Câteva informații despre candidații la funcția de primar al orașului Buhuși

Câteva informații despre candidații la funcția de primar al orașului Buhuși

Vara se numără candidații. Luna aceasta s-au depus candidaturile pentru pozițiile publice de la nivel local și avem la Buhuși o listă consistentă de candidați. Avem la Buhuși, la fel ca în 2016 și 2012, 7 candidați, pe care îi vom prezenta în acest articol. Am decis să îi prezentăm pe scurt în ordinea rezultatelor neoficiale înregistrate de partide la alegerile europarlamentare de anul trecut la nivelul orașului (rezultatele furnizate la momentul respectiv în acest articol https://www.buhusi.net/buhusi-rezultate-neoficiale-la-alegerile-pentru-parlamentul-european ). Deși avem 7 candidați, unele partide au ales să participe doar pe liste de consilieri, deci numărul putea fi chiar mai mare.

-        Vasile Zaharia – PSDprimar în funcție și fost viceprimar – Inginer criticat de o parte a presei și de cetățeni ai orașului. Implicat în scandalul candidaturii de anul acesta a fostului primar Turcea, candidatul Zaharia încearcă sa atragă cetățenii prin lucrările realizate de primărie în ultima perioadă, clamând în campania sa de promovare că și-a demonstrat abilitățile de primar. În problema apei din oraș a criticat public compania de apă (CRAB), deși potrivit declarației de avere, soția sa este angajată a firmei respective. Deși a câștigat alegerile trecute, a scos cel mai slab rezultat al PSD la primăria Buhuși din 2004 până azi.

-        Florin Diaconu – PNL (susținut și de USR-PLUS)consilier local în funcție – Diaconu a candidat în 2016 din partea PNL, pierzând la o diferență de 10 procente în fața actualului primar.  Deși a pierdut alegerile locale trecute, cu cele 29.20% a scos cel mai bun rezultat al PNL la primăria Buhuși din 2000 până în prezent. Candidatul PNL este administrator al unor firme și recent a avut un conflict public cu managerul spitalului, care acum se află pe listele PSD, deși s-a declarat apolitic. După o vizită recentă la Cluj, a anunțat într-un filmuleț pe facebook că dorește să schimbe orașul Buhuși după modelul Clujului.  

-        Ionel Turcea – PRO Româniafost primar – Afacerist câștigător a 4 mandate de primar, mai întâi ca independent, iar apoi din partea PSD, candidatul Turcea nu mai are nevoie de introducere. Acesta s-a bazat în trecut pe o bază solidă de alegători care i-au permis câștigarea fotoliului de primar fără probleme. În ultimii ani acesta s-a văzut în postura de a se apăra în fața a diferiți judecători, în urma mai multor acuzații. A reușit la limită să obțină permisiunea de a candida la alegerile din acest an și are în spate o echipă destul de tânără.

-        Doru Vinca – PMPfără funcție publică – A lucrat în sectorul bancar și se recomandă ca fiind expert în proiecte pe fonduri europene. A adus în discuție pe pagina sa de facebook situația mai multor locuri din oraș. Și-a arătat disponibilitatea de a da un interviu pentru Buhuși Online și așteptăm concretizarea acestuia.

-        Cristian Cojocaru – ALDEconsilier local în funcție – Afacerist care a candidat pentru funcția de primar și în 2004, 2008 și 2016, din partea PRM, PDL și ALDE, cel mai bun rezultat al său fiind de 18,37%, respectiv 1.218 voturi. S-a poziționat mereu în campania electorală împotriva PSD, însă a părut mereu să își piardă avântul după alegeri.

-        Daniel Rezmireș – ADviceprimar în funcție – A candidat la alegerile din 2016, terminând pe locul 4, cu 601 voturi. Rezmireș este inginer de profesie și a pornit în 2016 ca luptător împotriva PSD, dar aparent a sfârșit prin a fi ucenic al primarului în funcție, pe care nu ezită să îl laude cu fiecare ocazie, lăsând alegătorii să se întrebe de ce mai candidează, dacă actualul primar este atât de bun, încât îi este și mentor?

-        Sorin Buric – Independent – fără funcție publică – A mai candidat în 2008 și 2012, de fiecare dată obținând un rezultat sub 1%, respectiv 45 și 54 de voturi.

  • Postat: 20 august 2020 ora 20:17
  • Modificat: 20 august 2020 ora 20:17
  • Politică 762